wie ik ben

Op mijn CV wordt de meeste plaats ingenomen door 31 jaar ervaring in het basisonderwijs, waarvan 7 jaar als adjunct-directeur met lesgevende taken op een basisschool in Amsterdam. Er is echter veel meer te vertellen.  Het webdesign komt deels voort uit een technisch opleiding aan de MTS te Rotterdam en na 31 jaar in het onderwijs gewerkt te hebben, heb ik besloten dat het tijd is voor een carrièreswitch.

Ik ben begonnen aan een studie geschiedenis aan de UvA.  Deze studie kwam voort uit twee van de websites waar ik inmiddels bijna 10 jaar aan werk, de website www.joodsamsterdam.nl en www.joodserfgoedrotterdam.nl. Het historisch onderzoek dat ik voor deze websites verrichtte, stuitte regelmatig op de grens van wat ik als amateur-historicus kon bereiken. Om deze grens naar een professioneel vlak te brengen ben ik begonnen met een deeltijdstudie aan de UvA. Deze studie heb ik in 2017 omgezet naar een voltijdstudie en deze werd in juli 2018 met goed gevolg afgerond. Via BMWD|educatieve dienstverlening verleen ik diensten op verschillende educatieve gebieden waarbij ik mijn jarenlange ervaring in de educatie professioneel kan inzetten en mijn nieuw verworven vaardigheden als  historicus kan uitdiepen.

Om deze activiteiten een meer solide karakter te geven ben ik met ingang van 2 augustus 2016 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Amsterdam.

Verder ben ik lid geweest van een onderwijscommissie van het Rijksmuseum ten tijde van de verbouwing van dit instituut. Deze commissie gaf advies over het educatieve programma ten tijde van de opening, en een van de mooiste resultaten is het programma Jij & de Gouden Eeuw.

Als schrijver heb ik artikelen gepubliceerd in “Ons Amsterdam”, het verhaal over Jannigje Philipse in “Negen namen, het eerste transport naar Sobibor” (2013), het verhaal “Crooswijksesingel 31a, Rotterdam”  in “Joodse Huizen” (2015), de verhalen “Gijsbrecht van Amstelstraat 379, Hilversum” en “Oostelijke Handelskade 34, Amsterdam” in “Joodse Huizen 2” (2016), het verhaal over Ies van Creveld in “Joodse Huizen 3” (2017) en was ik een van de vier auteurs van “De Zandstraatbuurt en zijn Joodse inwoners” (2016).

Rob Snijders

linkedin