Wandeling zondag 23 augustus 2020

Bij redelijk tot goed weer wordt op zondag 23 augustus om 10.30 een wandeling door Joods Amsterdam georganiseerd door de samensteller van www.joodsamsterdam.nl.

Vertrek voor het Joods Historisch Museum, Nieuwe Amstelstraat 1. De groepsgrootte is maximaal 10 personen, om op deze wijze de 1,5 meter onderlinge afstand mogelijk te houden. De rondleiding gaat door bij 8 personen. Tijdsduur 90 – 120 minuten.

Wanneer er meer belangstelling is dan deze 10 personen volgt er een tweede rondleiding op zondag 23 augustus om 13.00 uur.

Dit is een open inschrijving, dus de groep bestaat grotendeels uit individuen. Let op bij deze open inschrijving, vol is vol.

Tijdens de route is er aandacht voor de verhalen van de oude Jodenbuurt in Amsterdam, rond Waterlooplein en Jodenbreestraat, alsmede een deel van de Plantage. De route eindigt bij het Joods Historisch Museum. Wanneer u dit museum wenst te bezoeken dient u vooraf te boeken en een tijdsslot te reserveren. Hou voldoende tijd tussen de wandeling en uw bezoek. Voor het reserveren van het Joods Historisch Museum kunt u deze link volgen.

Kosten zijn € 15,– p.p., contant te voldoen voor de rondleiding of per ’tikkie’ bij uw bevestiging.

Uw gids is Rob Snijders, afgestudeerd (master) historicus aan de UvA, gespecialiseerd in Joods Amsterdam en Joods Rotterdam. Rob is samensteller van de sites www.joodsamsterdam.nl en www.joodserfgoedrotterdam.nl.

Aanmelden alleen via de mail (klik aan). Geeft u aan voor hoeveel personen u zich inschrijft? Hoe er rekening mee dat het een wandeling betreft met een behoorlijk tempo.

Wegens te weinig belangstelling gaat deze wandeling niet door.